Καθε ηχος και αναμνηση

share

Η Μουσική είναι συνδεδεμένη με τις πιο πολλές αναμνήσεις μας, οι περισσότερες από αυτές ευχάριστες και συναισθηματικά φορτισμένες.   Η μουσική καταφέρνει να ανοίξει παράθυρα στη μνήμη μας, να μας μεταφέρει σε στιγμές ψυχικής ανάτασης και ευφορίας και να μας ταξιδεύει σε σημαντικούς σταθμούς της ζωής μας που τους χαρακτηρίζουν οι ήχοι της μουσικής. 

Από μικρό παιδί άκουγα Μουσική, Ελληνική και Ξένη,  ιδιαίτερα όλα τα hits της Αγγλίας και της Αμερικής, που με κάποια χρονική καθυστέρηση,  έφθαναν και στο πολύπαθο Νησί μας.

Το ραδιόφωνο στην κουζίνα του σπιτιού μας συντρόφευε την κάθε μας στιγμή.  Τα βράδια πριν κοιμηθώ απολάμβανα το request time που μεγάλωσε γενιές μουσικόφιλων και «έντυνε» με ηχοχρώματα και ροκ στίχους αγάπης και απελπισίας τους νεανικούς μας έρωτες, τους χωρισμούς και τις αποστάσεις που κρατούσαν μακριά μας τα αντικείμενα του πόθου μας.

Μην ξεχνάτε ότι τότε εξέπεμπε μόνο ένας ραδιοφωνικός σταθμός στο νησί αλλά στις πιο ψαγμένες οικογένειες ακούγαμε και τον Σταθμό των Αγγλικών Βάσεων-British Forces Broadcasting Station.

Με άλλα λόγια το Ραδιοκασετόφωνο με τις εκπομπές μουσικής και τις κασέτες ήταν ο ακουστικός δίαυλός μας στον έξω Κόσμο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ακούγαμε μουσική από τις κασέτες, που εξασφαλίζαμε από ένα και μοναδικό συγκεκριμένο κατάστημα, και το βράδυ ο Τζον Βίκερς με τη Βίκυ Πισιάρα, οι «Πιλότοι των νεανικών ονείρων μας», μας οδηγούσαν σε μυθικά ταξίδια με νότες μουσικές που άγγιζαν τις ψυχές μας.

Για όσους αγαπάμε τη μουσική συνήθως όλες οι δυνατές μας αναμνήσεις συνδέονται με τους ήχους που συνόδευσαν τις πρώτες μας εμπειρίες – τον πρώτο μας έρωτα, την πρώτη μας αγάπη, την πρώτη μας έξοδο, την πρώτη μας σημαντική επιτυχία, το πρώτο μας ταξίδι, την πρώτη φορά που πραγματικά νιώσαμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι αλλά και την πρώτη μας απογοήτευση, την πρώτη μας απόρριψη, τις απώλειες και κάποιες δύσκολες μας στιγμές.

Η Μουσική έχει τη δυνατότητα να «μιλά» στον εγκέφαλο μας και αυτός να αναπλάθει στιγμές και ιστορίες  που μας σημάδεψαν και έγιναν σημείο αναφοράς στη μετέπειτα ζωή μας. Στιγμές και αναμνήσεις που ζωντανεύουν και μετατρέπονται σε συναισθήματα.

Όπως ο καθρέφτης μας βοηθά να παρακολουθούμε την εξέλιξή μας και να καθοδηγεί, παρά τη θέλησή μας, τα βήματά μας προς τον Παράδεισο, έτσι και η Μουσική μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο για να ξαναζούμε στιγμές ευτυχίας και ανεμελιάς.

Κλείνοντας περιγράφω μια εικόνα ζωής που με συντροφεύει και με βοηθά να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα με αισιοδοξία και ανοικτό πνεύμα.

Σας μεταφέρω σε ένα ζεστό καλοκαιρινό τοπίο στο Κεντρικό Ποδοσφαιρικό Γήπεδο της Ουτρέχτης τον Σεπτέμβριο του 1993. Η λαοθάλασσα αναστενάζει και ιδρώνει, προσμένει και αγκομαχά κάτω από τον ανέλπιστο καλοκαιρινό ήλιο που στο βόρειο ημισφαίριο σπάνια κάνει την εμφάνιση του. Το πλήθος, όλων των ηλικιών και ποιοτήτων, ανυπομονεί για την εμφάνιση των Θρύλων της Ροκ Μουσικής, τους Rolling Stones.

Η ενέργεια στο Γήπεδο αποπνέει έναν ανεπανάληπτο ερωτισμό, η ζέστη σε συνδυασμό με το έντονα συναισθήματα προκαλούν έξαψη και ιδρώτα στο ανυπόμονο πλήθος, μέχρι που βγαίνει πρώτος στη σκηνή ο άνθρωπος «σαύρα», ο Keith Richards. Μας κοιτάζει και μας απευθύνει το λόγο «Utrecht is good to be here!».  Ουρλιάζουμε από ενθουσιασμό.  Κάνει μια παύση o Keith Richards και συνεχίζει με ένα μάθημα ζωής, που με συντροφεύει έκτοτε «Come to think of it, is good to be anywhere!»

Αγαπητοί Φίλοι μάθετε να εκτιμάτε την κάθε μέρα της Ζωής.  Ανακαλύψτε πράγματα και μείνετε κοντά σε ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους και δημιουργικούς γιατί η Ζωή μας φεύγει γρήγορα και η Μουσική χάνεται στο βάθος του χρόνου.

 

Αειθαλης

Αειθαλης

Ο Αειθαλής γεννήθηκε στη μακρινή όσο και κοντινή δεκαετία του 1960. Παιδί από οικογένεια με αρχές και αξίες πίστευε από νωρίς στον Άνθρωπο και στο ό,τι καλό πρεσβεύει η ανθρώπινη φύση. Πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία βίαια, αφού η εισβολή και κατοχή άφησαν ενοχές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ακόμη και σήμερα νωπές και ζωντανές, στο μυαλό του. Σπούδασε στο εξωτερικό και έμαθε να εκτιμά τρόπους ζωής και συμπεριφορές διαφορετικές από τον τόπο του. Εργάστηκε σε χώρες φιλελεύθερες και έμαθε την αξία την ανοχής αλλά και του σεβασμού και σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο νόστιμο ήμαρ. Παντρεύτηκε από έρωτα και αγάπη και ευτύχησε να κτίσει τη δική του οικογένεια με μια έξυπνη και ικανή όσο και όμορφη σύζυγο με δύο θαυμάσια παιδιά. Μάζεψε εμπειρίες και εικόνες, εμπλούτισε τη φαρέτρα του με καλοπροαίρετα όπλα και εφόδια και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επιζητεί το καλό ως Πολεμιστής της Αλήθειας. Η στήλη του Αειθαλή θα καταπιάνεται με τη Μουσική και ιδιαίτερα με τη ΡΟΚ Μουσική αφού η ενασχόληση του ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και συνεχίζει να τον συντροφεύει και σήμερα στα πιο ώριμα πλέον χρόνια του.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us