Φθινοπωρινο Playlist

share

Κάθε Σεπτέμβρη έχω την ίδια αίσθηση.  Μια ανυπομονησία και παιδική προσμονή να αλλάξει ο Καιρός.  Ο ήλιος της Κύπρου να χαλαρώσει και να δείξει το καλό του πρόσωπο σε ντόπιους και Ξένους που λιώνουν καθημερινά κάτω από την καυτή ανάσα του.

Ενώ προσμένω δροσερότερες μέρες όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου δηλώνουν ότι ζούμε σε δύσκολες και πονηρές Εποχές.  Το ένα κακό νέο διαδέχεται το άλλο και εμείς βρισκόμαστε σε μια καθημερινή συνθήκη σύγχυσης ή αδιαφορίας κάτω από τον καυτό ήλιο.  Ένας Πόλεμος που μαίνεται αδιάκοπα, η κλιματική αλλαγή, η Περιβαλλοντική  καταστροφή και η Οικονομική δυσπραγία δημιουργούν μαζί με τις  επικείμενες εκλογές στη βραχονησίδα μας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Αν εξαιρέσω το τελευταίο, που μου προκαλεί αλλεργία και αίσθημα απέχθειας, όλα τα άλλα θέματα με απασχολούν έντονα και μου δημιουργούν ανασφάλειες.  Θεωρώντας ότι όλα είναι δεδομένα βάζουμε συχνά παρωπίδες και χανόμαστε στον μικρόκοσμό μας ξεχνώντας ότι δεν είμαστε ο ομφαλός της γης και ότι πριν από μερικές δεκαετίες ακόμα προσπαθούσαμε να αναπτυχθούμε σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό.  Πραγματικά πολλές φορές με προβληματίζει η όλη κατάσταση, πώς μπορεί να ανακάμψει η κοινωνία μας, να γίνει ξανά φωτεινή και κατά συνέπεια η ανθρωπότητα να βαδίσει σε έναν πιο αισιόδοξο δρόμο, με αξιοπρέπεια και θάρρος.

Το Φθινοπωρινό playlist απευθύνεται στο μουσικό ένστικτο του κάθε ανθρώπου που ανησυχεί και αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις.  Σκοπός του είναι να μεταδώσει αισιοδοξία και να αλλάξει τη διάθεση μας!

Φωτογραφία του Αειθαλούς, Αστέρας Βουλιαγμένης, Αύγουστος 2022

Αειθαλης

Αειθαλης

Ο Αειθαλής γεννήθηκε στη μακρινή όσο και κοντινή δεκαετία του 1960. Παιδί από οικογένεια με αρχές και αξίες πίστευε από νωρίς στον Άνθρωπο και στο ό,τι καλό πρεσβεύει η ανθρώπινη φύση. Πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία βίαια, αφού η εισβολή και κατοχή άφησαν ενοχές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ακόμη και σήμερα νωπές και ζωντανές, στο μυαλό του. Σπούδασε στο εξωτερικό και έμαθε να εκτιμά τρόπους ζωής και συμπεριφορές διαφορετικές από τον τόπο του. Εργάστηκε σε χώρες φιλελεύθερες και έμαθε την αξία την ανοχής αλλά και του σεβασμού και σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο νόστιμο ήμαρ. Παντρεύτηκε από έρωτα και αγάπη και ευτύχησε να κτίσει τη δική του οικογένεια με μια έξυπνη και ικανή όσο και όμορφη σύζυγο με δύο θαυμάσια παιδιά. Μάζεψε εμπειρίες και εικόνες, εμπλούτισε τη φαρέτρα του με καλοπροαίρετα όπλα και εφόδια και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επιζητεί το καλό ως Πολεμιστής της Αλήθειας. Η στήλη του Αειθαλή θα καταπιάνεται με τη Μουσική και ιδιαίτερα με τη ΡΟΚ Μουσική αφού η ενασχόληση του ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και συνεχίζει να τον συντροφεύει και σήμερα στα πιο ώριμα πλέον χρόνια του.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us