Τι θα γινει τελοσπαντων μαζι μας

share

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ως λάτρη της ζωής και εκ φύσεως αισιόδοξο.  Ανέπτυξα ένα μηχανισμό αντιμετώπισης των καταστάσεων που προστάζει το καλό ως τη μόνη επιλογή μπροστά στις κακουχίες και αφαιρεί τη δύναμη του κακού από την οποιαδήποτε εξίσωση.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν όμως τον τελευταίο καιρό και περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα του κακού και της αδικίας, άρχισα να αισθάνομαι ότι το σύμπαν συνωμοτεί για να ξεριζώσει από μέσα μου τις πεποιθήσεις που απέκτησα με κόπο και μόχθο στην πορεία της ζωής μου και που προσπαθώ  εναγωνίως να μεταφέρω στην οικογένεια και στους φίλους μου.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι είναι αυτό που κατατρέχει την ανθρωπότητα και έχει αφεθεί στη δίνη της αυτοκαταστροφής; Οι πόλεμοι, η ανεξέλεγκτη καταπόνηση των φυσικών πόρων, η εγκληματικότητα, η οικονομική δυσπραγία και ο διαχωρισμός σε Δύση και Ανατολή σκιαγραφούν πλέον ένα ζοφερό και αβέβαιο μέλλον.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι είναι αυτό που κατατρέχει την ανθρωπότητα και έχει αφεθεί στη δίνη της αυτοκαταστροφής; Οι πόλεμοι, η ανεξέλεγκτη καταπόνηση των φυσικών πόρων, η εγκληματικότητα, η οικονομική δυσπραγία και ο διαχωρισμός σε Δύση και Ανατολή σκιαγραφούν πλέον ένα ζοφερό και αβέβαιο μέλλον.

Η έλλειψη διορατικότητας και ειλικρίνειας αυτών που ελέγχουν την τύχη μας , οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κακομαθημένα μωρά που θέλουν και άλλα παιγνίδια και η αδυναμία, αλλά και η αδιαφορία η δική μας, να επέμβουμε  και να διορθώσουμε την κατάσταση δημιουργεί άγχος και απογοήτευση.

Η λύση και απάντηση στους προβληματισμούς αυτούς πιστεύω βρίσκεται σε κάτι κοινότυπο και τετριμμένο.  Οι νέοι άνθρωποι μπορούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει.  Σ’ αυτούς θεωρώ ότι πρέπει να επενδύσουμε.  Επαναφέροντας με κάθε δυνατό τρόπο βασικά στοιχεία της ανθρωπιστικής παιδείας, τις αξίες και τα ιδανικά της αλληλεγγύης και του σεβασμού, να εστιάσουμε επιτέλους, με κάθε κόστος, στην καλλιέργεια σωστής κουλτούρας και νοοτροπίας, ανθρωπιάς και συμπόνοιας.  Αυτή είναι η διέξοδος και η μόνη λύση.

Η μουσική για τον Αιεθαλή ήταν πάντα ένα κομμάτι αυτού του είδους παιδείας και καλλιέργειας.  Τα μηνύματα που μας επικοινωνούν κλασικά μουσικά κομμάτια είναι λιθαράκια που βοηθούν στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, με αξίες και ιδανικά που πολλοί έχουν ξεχάσει.  Όπως επίσης αποτελούν πάντα και μια αισιόδοξη πινελιά σε όλα όσα μας συμβαίνουν!

Τα μηνύματα που μας επικοινωνούν κλασικά μουσικά κομμάτια είναι λιθαράκια που βοηθούν στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, με αξίες και ιδανικά που πολλοί έχουν ξεχάσει.  Όπως επίσης αποτελούν πάντα και μια αισιόδοξη πινελιά σε όλα όσα μας συμβαίνουν!

Σας παρουσιάζω λοιπόν μερικά από αυτά τα μουσικά κομμάτια που θεωρώ ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν όλα όσα ανέφερα πιο πάνω.

Φωτογραφία: Λήψη Αειθαλούς, Πάρκο Ακαδημίας, Λευκωσία, 2022

Αειθαλης

Αειθαλης

Ο Αειθαλής γεννήθηκε στη μακρινή όσο και κοντινή δεκαετία του 1960. Παιδί από οικογένεια με αρχές και αξίες πίστευε από νωρίς στον Άνθρωπο και στο ό,τι καλό πρεσβεύει η ανθρώπινη φύση. Πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία βίαια, αφού η εισβολή και κατοχή άφησαν ενοχές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ακόμη και σήμερα νωπές και ζωντανές, στο μυαλό του. Σπούδασε στο εξωτερικό και έμαθε να εκτιμά τρόπους ζωής και συμπεριφορές διαφορετικές από τον τόπο του. Εργάστηκε σε χώρες φιλελεύθερες και έμαθε την αξία την ανοχής αλλά και του σεβασμού και σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο νόστιμο ήμαρ. Παντρεύτηκε από έρωτα και αγάπη και ευτύχησε να κτίσει τη δική του οικογένεια με μια έξυπνη και ικανή όσο και όμορφη σύζυγο με δύο θαυμάσια παιδιά. Μάζεψε εμπειρίες και εικόνες, εμπλούτισε τη φαρέτρα του με καλοπροαίρετα όπλα και εφόδια και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επιζητεί το καλό ως Πολεμιστής της Αλήθειας. Η στήλη του Αειθαλή θα καταπιάνεται με τη Μουσική και ιδιαίτερα με τη ΡΟΚ Μουσική αφού η ενασχόληση του ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και συνεχίζει να τον συντροφεύει και σήμερα στα πιο ώριμα πλέον χρόνια του.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us