Το Ροκ στη ζωη μας

share

Οι Άνθρωποι που επιλέγουν το ΡΟΚ ως στήριγμα και εφαλτήριο στη Ζωή τους αξίζουν το σεβασμό και την αναγνώριση που συχνά δεν πετυχαίνουν αφού πολλές φορές αναλώνονται σε ένα περιθωριακό τρόπο ζωής κατ’ επιλογήν τους.

Αυτή η αντιμετώπιση βαραίνει τόσο τους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς του ως ΡΟΚ όσο επίσης και το ευρύ κοινό που επιλέγει, πολλές φορές συνειδητά προς αποφυγή δικών τους  ενοχών, την περιθωριοποίηση τους και σε αρκετές περιπτώσεις τον χλευασμό τους.

Θεωρώ ότι το ΡΟΚ ως στάση ζωής είναι μια φιλοσοφία πολύ μεγαλύτερη από την έννοια που προσδίδουμε μέσω της μουσικής και του συγκεκριμένου σκληρού ήχου. Το ΡΟΚ για όσους έχουν την ευαισθησία να το αντιληφθούν και να το αξιοποιήσουν ως στάση ζωής βρίσκεται στη ψυχή και στο μυαλό αυτών που έχουν μυηθεί στα μυστικά του.

Ο ΡΟΚ Άνθρωπος είναι δημοκράτης, ανοιχτόμυαλος, αυθεντικός και φιλελεύθερος. Δεν διακατέχεται από οποιαδήποτε σύνδρομα και βλέπει τη ζωή μέσα από ένα φακό διάφανο και αισιόδοξο και αν πρέπει κάπου να τον κατατάξουμε θα το καθορίζαμε ως τον Αιώνιο έφηβο.

Ακούει Μουσική ασταμάτητα και ονειρεύεται μέσα από ήχους ηλεκτρικούς, κιθάρας και τυμπάνων, με φωνές στεντόρειες και ασυγκράτητες και όλα τα συναισθήματα βρίσκουν διέξοδο μέσα από τους στίχους που αγκαλιάζουν ότι είναι ιερό στο ανόθευτο μυαλό του.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μόνη Παγκόσμια  Γλώσσα είναι η Γλώσσα της Μουσικής και ο Απόλλωνας ως ο Θεός της Μουσικής, θα επέλεγε σήμερα τη ΡΟΚ για να εκφράσει τα βαθύτερα και πιο αγνά αισθήματα του για τον συνάνθρωπο και οτιδήποτε άλλο ζωντανό υπάρχει στον Πλανήτη.

Κλείνοντας και αποτιμώντας τον  ΡΟΚ Άνθρωπο θα έλεγα με σιγουριά πως:

-Ο ΡΟΚ θα βοηθήσει ένα παιδί ή ένα ηλικιωμένο να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο

-Ο ΡΟΚ θα χαμογελάσει σε ένα άγνωστο στο δρόμο

-Ο ΡΟΚ θα προσφέρει απλόχερα όπου μπορεί οικονομική και συναισθηματική βοήθεια

Ο ΑΕΙΘΑΛΗΣ λοιπόν θα κλείσει αυτή τη μικρή περιγραφή του ΡΟΚ Άνθρωπου λέγοντας αυτό που περιέγραψαν οι Jethro Tull πριν πολλά χρόνια-

We are too old to Rock and Roll but too young to Die-άρα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

 

Αειθαλης

Αειθαλης

Ο Αειθαλής γεννήθηκε στη μακρινή όσο και κοντινή δεκαετία του 1960. Παιδί από οικογένεια με αρχές και αξίες πίστευε από νωρίς στον Άνθρωπο και στο ό,τι καλό πρεσβεύει η ανθρώπινη φύση. Πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία βίαια, αφού η εισβολή και κατοχή άφησαν ενοχές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ακόμη και σήμερα νωπές και ζωντανές, στο μυαλό του. Σπούδασε στο εξωτερικό και έμαθε να εκτιμά τρόπους ζωής και συμπεριφορές διαφορετικές από τον τόπο του. Εργάστηκε σε χώρες φιλελεύθερες και έμαθε την αξία την ανοχής αλλά και του σεβασμού και σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο νόστιμο ήμαρ. Παντρεύτηκε από έρωτα και αγάπη και ευτύχησε να κτίσει τη δική του οικογένεια με μια έξυπνη και ικανή όσο και όμορφη σύζυγο με δύο θαυμάσια παιδιά. Μάζεψε εμπειρίες και εικόνες, εμπλούτισε τη φαρέτρα του με καλοπροαίρετα όπλα και εφόδια και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επιζητεί το καλό ως Πολεμιστής της Αλήθειας. Η στήλη του Αειθαλή θα καταπιάνεται με τη Μουσική και ιδιαίτερα με τη ΡΟΚ Μουσική αφού η ενασχόληση του ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και συνεχίζει να τον συντροφεύει και σήμερα στα πιο ώριμα πλέον χρόνια του.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us