Αγεραστη νιοτη και ροκ διαθεση

share

«Γερνάω από μια νιότη απέραντη που δεν εννοεί να γεράσει»

Ο στίχος αυτός του Γιάννη Ρίτσου, από το έργο του “Το τερατώδες αριστούργημα”, μας κάνει να σκεφτούμε τελικά, τι είναι νιότη και ποιος πραγματικά γερνά.  Η αλήθεια είναι πιστεύω, ότι η «νιότη», όσο μεγάλη σε ηλικία και αν είναι, δεν συμβιβάζεται και αναζητεί διαδρόμους έκφρασης και εκτόνωσης.

Η αλήθεια είναι πιστεύω, ότι η «νιότη», όσο μεγάλη σε ηλικία και αν είναι, δεν συμβιβάζεται και αναζητεί διαδρόμους έκφρασης και εκτόνωσης.

Το καλοκαίρι ευνοεί τη συνύπαρξη της νιότης με την εκτυφλωτική και εκκωφαντική μουσική της Ροκ. Η ανέμελη καλοκαιρινή διάθεση ταυτίζεται απόλυτα με την Ροκ διάθεση για ερωτικές και μουσικές αναζητήσεις, που μόνο οι κιθάρες, τα τύμπανα και οι άγριες φωνητικές χορδές των Ροκ τραγουδιστών μπορούν να προφέρουν. Το καλοκαίρι, η μουσική γενικότερα, αλλά κυρίως η Ροκ μουσική υπόκρουση, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να φέρει τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, πιο κοντά σωματικά και ψυχικά. 

Ευνοεί την ανταλλαγή ερωτικών ματιών και φιλήδονων αναστεναγμών, που ξυπνούν τις πιο τολμηρές μας επιθυμίες.

Ανέκαθεν οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες κουβαλούν μαζί τους το έντονο ερωτικό στοιχείο, αφού δεν απελευθερώνεται μόνο η ψυχή με την ανεμελιά, αλλά και το σώμα, με την πενιχρή χρήση ενδυμάτων που το αποκαλύπτουν, ενεργοποιώντας σε άλλο επίπεδο τη λίμπιντό μας. Πρόσθεσε σε αυτή την εικόνα Ροκ μπαλάντες που περιγράφουν χαμένες αγάπες και ερωτικές απογοητεύσεις και φτιάχνεις το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ αισθημάτων και ανεκπλήρωτων πόθων.

Για να επιστρέψω στον στίχο του Ρίτσου, όποιος δεν κοιμήθηκε το καλοκαίρι έξω στη φύση, κάτω από τον έναστρο ουρανό σιγοτραγουδώντας Ροκ επιτυχίες για χαμένες αγάπες και ερωτικές περιπτύξεις δεν είναι ποτέ αργά για να το δοκιμάσει.

Για να επιστρέψω στον στίχο του Ρίτσου, όποιος δεν κοιμήθηκε το καλοκαίρι έξω στη φύση, κάτω από τον έναστρο ουρανό σιγοτραγουδώντας Ροκ επιτυχίες για χαμένες αγάπες και ερωτικές περιπτύξεις δεν είναι ποτέ αργά για να το δοκιμάσει.

Ας επαναφέρει ο καθένας μας τη νιότη στη Ζωή του και μέσα από τους στίχους της Ροκ μπαλάντας να ψάξει τον εαυτό του σε κάθε ανεκπλήρωτη ερωτική επιθυμία αναζητώντας διέξοδο προς την προσωπική ερωτική  απελευθέρωση.

Αειθαλης

Αειθαλης

Ο Αειθαλής γεννήθηκε στη μακρινή όσο και κοντινή δεκαετία του 1960. Παιδί από οικογένεια με αρχές και αξίες πίστευε από νωρίς στον Άνθρωπο και στο ό,τι καλό πρεσβεύει η ανθρώπινη φύση. Πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία βίαια, αφού η εισβολή και κατοχή άφησαν ενοχές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ακόμη και σήμερα νωπές και ζωντανές, στο μυαλό του. Σπούδασε στο εξωτερικό και έμαθε να εκτιμά τρόπους ζωής και συμπεριφορές διαφορετικές από τον τόπο του. Εργάστηκε σε χώρες φιλελεύθερες και έμαθε την αξία την ανοχής αλλά και του σεβασμού και σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο νόστιμο ήμαρ. Παντρεύτηκε από έρωτα και αγάπη και ευτύχησε να κτίσει τη δική του οικογένεια με μια έξυπνη και ικανή όσο και όμορφη σύζυγο με δύο θαυμάσια παιδιά. Μάζεψε εμπειρίες και εικόνες, εμπλούτισε τη φαρέτρα του με καλοπροαίρετα όπλα και εφόδια και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επιζητεί το καλό ως Πολεμιστής της Αλήθειας. Η στήλη του Αειθαλή θα καταπιάνεται με τη Μουσική και ιδιαίτερα με τη ΡΟΚ Μουσική αφού η ενασχόληση του ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και συνεχίζει να τον συντροφεύει και σήμερα στα πιο ώριμα πλέον χρόνια του.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us