Ο ντραμερ στο μυαλο μου

share

Ξύπνησα με άγχος και κρύο ιδρώτα να λούζει το συνεχώς αυξανόμενο σε έκταση  μέτωπό μου. Οι τελευταίες εμπειρίες μου στο εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν οι καλύτερες. Το συνεχές μεταβαλλόμενο οικονομικό  σκηνικό, η επανεμφανιζόμενη και μη ελεγχόμενη, εξαιτίας κυρίως των ανεμβολίαστων,  κρίση της πανδημίας και η προστασία της Οικογένειας  και του Τόπου μας γενικότερα από τον Τούρκο αδηφάγο Τύραννο, δημιουργεί ένα κοκτέιλ εκρηκτικό – τουλάχιστον σε επίπεδο συναισθημάτων.

Σκέφτομαι, όπως πάντα, για να βρω διεξόδους, λύσεις και απαντήσεις, στα ερωτήματα που με βασανίζουν και καταλήγω στην πιο εύκολη και συνάμα αξιόπιστη λύση που μιλά στη ψυχή και στο μυαλό μου – στη ΜΟΥΣΙΚΗ. 

Η Μουσική για μένα κατείχε πάντοτε ιδιαίτερη θέση στη ζωή μου.  Κατάφερνε πάντα να ευφραίνει τη ψυχή μου και να ανοίγει διαδρόμους επικοινωνίας με τον εσωτερικό μου κόσμο, απελευθερώνοντας τη φαντασία μου. Αυτό πιστεύω ισχύει και για πολλούς άλλους ανθρώπους.

Η Μουσική για μένα κατείχε πάντοτε ιδιαίτερη θέση στη ζωή μου.  Κατάφερνε πάντα να ευφραίνει τη ψυχή μου και να ανοίγει διαδρόμους επικοινωνίας με τον εσωτερικό μου κόσμο, απελευθερώνοντας τη φαντασία μου. Αυτό πιστεύω ισχύει και για πολλούς άλλους ανθρώπους.

Τι πιο ωραίο από τον «Ταγματάρχη Τομ» του David Bowie για να σε ταξιδέψει στο Διάστημα, μακριά από τις οποιεσδήποτε γήινες ανησυχίες ή, ακόμη καλύτερα, το συνονθύλευμα  συναισθημάτων που σου δημιουργούν οι Led Zeppelin, μεταφέροντάς σε στον μαγικό κόσμο του Kashmir και οι αξεπέραστοι Beatles στις πανέμορφες καλλιέργειες με φράουλες, όπου το μόνο θέμα προς συζήτηση είναι η ελάχιστη απαιτούμενη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Παρακολούθησα μια πρόσφατη συνέντευξη του Charlie Watts, του θρυλικού ντράμερ των Rolling Stones, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες και αποφάσισα, αξιολογώντας αυτό που έλεγε ο ίδιος για τη ζωή του, ότι, όσο πιο σύντομα αντιληφθούμε τις δυνατότητες μας, τόσο πιο γρήγορα θα λάβουμε δράση για να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις οποίες καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιώντας τη Μουσική ως το πλέον κατάλληλο και εύκολα διαθέσιμο όχημα.  Ο Charlie Watts, άνθρωπος αγαπητός και χαμηλών τόνων, κρατήθηκε μακριά από τα ψυχοφθόρα φώτα της διασημότητας και κατάφερε, με την ποιότητα του χαρακτήρα του, ανεπαίσθητα, να κρατήσει μαζί μια μπάντα που δημιουργεί τα τελευταία 60 σχεδόν χρόνια.

Στη δική μου περίπτωση οι στίχοι των Beatles, Led Zeppelin, Rolling Stones, Genesis, Pink Floyd, για να αναφέρω μερικές Μπάντες, αποτελούν Φάρο και Βάλσαμο για όλα τα συναισθήματα, χαράς και λύπης, που ένας σκεπτόμενος άνθρωπος βιώνει κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του και προσφέρουν χέρι βοήθειας σε στιγμές απόγνωσης, καταφέρνοντας πάντα να προετοιμάζουν το έδαφος για την αισιόδοξη αντιμετώπιση των οποιονδήποτε καταστάσεων καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει.

Στη δική μου περίπτωση οι στίχοι των Beatles, Led Zeppelin, Rolling Stones, Genesis, Pink Floyd, για να αναφέρω μερικές Μπάντες, αποτελούν Φάρο και Βάλσαμο για όλα τα συναισθήματα, χαράς και λύπης, που ένας σκεπτόμενος άνθρωπος βιώνει κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του.

Αποκοιμήθηκα ξανά, χωρίς άγχος και σκοτούρες, γνωρίζοντας πως κάποτε θα πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο και θα είμαι ένας φτασμένος, αναγνωρισμένος και εκρηκτικός ντράμερ σε ΡΟΚ μπάντα.  Στο υποσυνείδητό μου τουλάχιστον είμαι ήσυχος και συνεχίζω ρυθμικά και, ενίοτε, ανεξέλεγκτα να κτυπώ τα τύμπανα της ζωής μου.

Φωτογραφία:  Eugenio Granell, Indian’s Head, Reina Sofia Museum, Madrid

Λήψη: Chris Mylonas aka @skieswanderer, Αύγουστος 2021

Το έργο του Eugenio Granell εντάσσεται στον σουρεαλισμό και απεικονίζει την απελευθέρωση του ατόμου και της κοινωνίας από την καταπίεση, εκφράζοντας τα ένστικτα και τα όνειρά του.

Αειθαλης

Αειθαλης

Ο Αειθαλής γεννήθηκε στη μακρινή όσο και κοντινή δεκαετία του 1960. Παιδί από οικογένεια με αρχές και αξίες πίστευε από νωρίς στον Άνθρωπο και στο ό,τι καλό πρεσβεύει η ανθρώπινη φύση. Πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία βίαια, αφού η εισβολή και κατοχή άφησαν ενοχές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ακόμη και σήμερα νωπές και ζωντανές, στο μυαλό του. Σπούδασε στο εξωτερικό και έμαθε να εκτιμά τρόπους ζωής και συμπεριφορές διαφορετικές από τον τόπο του. Εργάστηκε σε χώρες φιλελεύθερες και έμαθε την αξία την ανοχής αλλά και του σεβασμού και σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο νόστιμο ήμαρ. Παντρεύτηκε από έρωτα και αγάπη και ευτύχησε να κτίσει τη δική του οικογένεια με μια έξυπνη και ικανή όσο και όμορφη σύζυγο με δύο θαυμάσια παιδιά. Μάζεψε εμπειρίες και εικόνες, εμπλούτισε τη φαρέτρα του με καλοπροαίρετα όπλα και εφόδια και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επιζητεί το καλό ως Πολεμιστής της Αλήθειας. Η στήλη του Αειθαλή θα καταπιάνεται με τη Μουσική και ιδιαίτερα με τη ΡΟΚ Μουσική αφού η ενασχόληση του ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και συνεχίζει να τον συντροφεύει και σήμερα στα πιο ώριμα πλέον χρόνια του.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us