Σεληνη στον Σκορπιο

share

Editorial Νοεμβρίου δεν έβγαινε με τίποτα. Εξάλλου τη στήλη του editorial την ονόμασα «σκέψεις του μήνα» και με τους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και τις υποχρεώσεις του σαββατοκύριακου, σκέψεις, εκτός των βασικών, δεν έρχονταν στο μυαλό.  Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι «κολλούν» ενίοτε και όλοι χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν σε πιο δημιουργικές ιδέες, επειδή όντως κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες και κάποιες πιο χαλαρές. Το σημαντικό είναι να επανέρχονται!

Τις προάλλες μια φίλη με ενημέρωσε ότι η Σελήνη είναι στον Σκορπιό και η κατάσταση θα είναι τεταμένη για καμιά βδομάδα.  Δεν το πολυσκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά η αλήθεια είναι ότι επικρατούσε μια ένταση στον δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά.  Τεντωμένα νεύρα παντού και μια μόνιμη αίσθηση τρελής ανυπομονησίας για τίποτα, στην πραγματικότητα, ιδιαίτερο.

Στις καθημερινές προβλέψεις των άστρων δεν πίστεψα ποτέ, αλλά στους πλανήτες και τη δύναμή τους πίστευα ανέκαθεν.  Όχι βασιζόμενη στη φράση του Paolo Coelho «το σύμπαν συνωμοτεί για να (το) αποκτήσεις», αλλά μερικές στιγμές στη ζωή μου ένιωσα ότι οι πλανήτες εκεί που βρίσκονταν ενορχήστρωναν κάτι μαγικό και κάποιες φορές ότι η θέση τους, ανάδρομη προφανώς, έσπειρε τρέλα, εμπόδια και αναποδιές.  Μπορεί, λοιπόν, να πιστώσει κανείς στους πλανήτες τις καρμικές εκείνες στιγμές που συναντάς έναν μεγάλο έρωτα ή έναν εν δυνάμει επιστήθιο φίλο ή βιώνεις μιαν απώλεια ή εμφανίζεται ένας «από μηχανής θεός» να δώσει λύσεις.   Ίσως να ακούγεται γραφικό.  Ίσως όμως και να έχουμε όλοι την ανάγκη να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιαν ανώτερη δύναμη για όλα όσα μας συμβαίνουν.   Αν φταίνε οι ανάδρομοι πλανήτες ή η Σελήνη στον Σκορπιό, ο Άρης στον Ερμή, ο Κρόνος στον Δία, να θυμάστε ότι οι πλανήτες είναι σε συνεχή κίνηση.  Άρα όλα αλλάζουν, αργά ή γρήγορα.

Και ενώ η Σελήνη ήταν στον Σκορπιό ο Αειθαλής ανέβασε στο AnAmnesia το φθινοπωρινό ροκ playlist.  Το επόμενο πρωί το έβαλα να παίζει στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στη δουλειά.  Ταξίδι λοιπόν με τις μουσικές επιλογές του Αειθαλούς, ένα πρωί που έκανε κρύο όμως άλλαξε γνώμη και καλοκαίριασε μέχρι να φτάσω.  Αμέσως έκανα κλικ ότι εκείνα τα μετρημένα λεπτά στο αυτοκίνητο με τη μουσική μπορούν να γίνουν τα καλύτερα της μέρας, αγνοώντας την τρέλα της Σελήνης στον Σκορπιό.

Και σκέφτηκα, μήπως τελικά τρελαινόμαστε σε αυτό το νησί, όχι γιατί είναι ανάδρομοι οι πλανήτες ή επειδή η Σελήνη επισκέφθηκε κάποιον πλανήτη, αλλά γιατί αργεί να έρθει ο χειμώνας και δεν βρέχει συχνά για να μας ξεπλένει γενικότερα;

ΥΓ Όταν έγραψα το κείμενο η Σελήνη ήταν στο Σκορπιό, τώρα έχει γυρίσει στον Κριό και σύμφωνα με τους γνώστες η κατάσταση θα είναι χειρότερη…

Η φωτογραφία είναι λήψη της Σοφίας Χριστοφόρου. Λεμεσός, Οκτώβρης 2021

Ελενη Ιωαννιδου

Ελενη Ιωαννιδου

Η Ελένη Ιωαννίδου γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1979, Κυριακή του Πάσχα, στη Λευκωσία της Κύπρου. Αν και ταξίδεψε πολύ, επέστρεφε πάντα στην Κύπρο, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα το 2005, όταν διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως Φιλόλογος. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει, βλέπει ταινίες, φτιάχνει και γράφει ιστορίες. Πιστεύει στις όμορφες στιγμές και ονειρεύεται ένα μεταθανάτιο πάρτι με τον Freddie Mercury.

Αρχή μιας νέας εποχής και θέλουμε μέσα από το AnAmnesia να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, με την οποία θα μοιραζόμαστε όλα όσα αγαπάμε. Οι λέξεις της Ελένης θα γίνονται ιστορίες, οι περιπέτειες του Κρις θα ζωντανεύουν χώρες και πόλεις και η μουσική του Αειθαλούς θα μας ταξιδεύει ξανά και ξανά σε ό,τι καλό έχουμε μέσα στην ψυχή μας!

Follow us